Pieni nykäys taas eteenpäin.

 

 Tällain keväsin tuntuu aina saavan "virtaa" itseensä ja haluaa jatkaa näitä projekteja vauhdikaammin. Välillä tuntuu, että kaikki on mahdollista, kunhan vain saa tehtyä mielensä mukaan. Toki järki välillä voittaakin... ehkä.

 Pari päivää tuossa taas väkästelin, jotta sain laitettua vihdoin sen 3-vaihe SSR purkin tuonne väliin. Eli nyt saan ohjauttua ostosähkön tauolle kun niin haluan. Toki tuohonkin joku automaatio algoritmi pitää kehittää. Ainakin sellainen, että jos akussa energiaa tietty määrä / jännite VS kuorma jotain sopivaa ja aurinko + tuuli puskee energiaa sisään, niin ei osteta turhaan. Ja jos tuotannon määrä ylittää kulutuksen, ei osteta. 

 Tässä oli muutama hetki sitten sähkökatko ja samalla tuoli testattua, että sähkökatkon "ilmoitin" toimii. Eli hallintapaneelin reunoilla olevat ledibarit alkoivat lostamaan punaisena ja ostosähkö kohdalle ilmestyi joka vaiheen kohdalle punainen pallo (tai no, noinhan minä olen sen kirjoittanut tekemään). Toki elenia myös ilmoittelee viestein asiasta. SSR:n asennuksen yhteydessä muutin ostosähkön mittauspisteen ihan sähkökaapin viereen. Tuo 17W ostetaan SSR:n jäähdytystuulettimen takia!.. Tulin kytkeneeksi sen helpoimman kautta ja latoin sen suoraan 3-vaiheen napaan. Jotenkin tuntuu uskomattomalta, että tuollainen pieni laitetuuletin vie melkein parikymmentä wattia. No, pitänee vaihtaa se pienjännite laitteeksi ja laittaa termostaatin kanssa ohjaukseen, ns. omalle puolelle.

 Toinen mitä tässä on pitkään pitänyt tehdä, on ollut tuo Aurinkosähkön mittaus. Nyt sekin on tehty. Samalla muutin [Käyriä] välilehden [Tuotto] välilehdeksi. Sinne koitan myöhemmin kerätä myös kumulatiivista dataa. Pitänee nyt tuosta "Pääsivusta" ottaa pois tuon tuulivoimalan virtalukema, sen kun voi nyt tarkistaa Tuotto -sivulta. Samalla saa tilaa tuotanto tehon yhteenlasketulle määrälle.

 Tuo L1 ei ole varjossa. Minulla vain ei ole siinä invertterissä paneeleita. Aika onnettomastihan noita on muutenkin. 12 x 195Wp, kuten aiemmin on tullut mainittuakin. Invertterit antaisi 4000W ulos per laite ja joku 5-6000W taisi olla maksimi mitä voisi laittaa kiinni per laite. No, laajennusvaraa on =). Pitää yrittää alkaa katselemaan taas paneeli tarjouksia. Vielä en ole ollut varoissani silloin kun tarjouksia on ollut. Pahalta kun ei kuullosta esim. kaverin hakkimat 380W paneelit 99€ kappalehintaan. Kun sattuu sopivasti paikalle,.. Tuollaisiakin kun olisi saanut vaikka sen 10, niin olisi yli tuplat nykyiseen varrattuna. Toki kaikkiin olisi mukava saada se +4kWp paneelia. Mutta ehkä joskus sitten =D.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä päivitystä

iSTA Breeze kaksoset

PIP-4048MS