Päivityksiä...

 Onkin vierähtänyt hetki edellisestä postauksesta...

En tullut lukeneeksi mitä viime kerroilla olen tullut kirjoittaneeksi, mutta laitetaanpa nyt jotain ylös.

Trukin akku on toistaiseksi toiminut kohtuu hyvin. Vain yksi kenno on mennyt huonommaksi kuin muut, ja olen sen ohittanut. Nyt siis on toimittu jo jonkin aikaa 23 x 2V kennostolla. Tämä sinällään ei ole ongelma. Järjestelmä toimii 46V kin.

Olen rakentanut Crestron ohjauksen kylkeen Home Assistant järjestelmää. Tuolla kun sain helposti mukaan pörssisähkön. Vielä kaikki ei ole toivotulla tavalla kasassa, mutta pikku hiljaa.

Tänä keväänä pitäisi laittaa katolle tilaamani 18kpl 410Wp paneelit. Kuusi per invertteri näin saan aikaan 2460Wp tehon per vaihe. Siis parhaimmillaan. Toisin sanoen, kokonaisteho noilla tulee olemaan 7380Wp. Laajennnus varaa siis vielä jää, koska jokainen invertteri voi käsitellä 4kW aurinkopuolta. 
Laitan kenties vanhat paneelit oman latauslaitteensa kautta kiinni järjestelmään, samaan tapaan kuin tuulimyllytkin ovat. Paneelit ajattelin laittaa ns. pohjoislappeelle. Kesäisin kun aurinko paistaa sen verran korkealta, että molemmat puolet valaistuvat. Toisaalta aamuaurinko antaisi jo aiemmin hiukan lisäpotkua.

Jo maaliskuussa oli päiviä, että sähköä ei tavinnut ostaa päiväsaikaan. Toki puilla lämmittäminen oli pakollista, jotta kämppä pysyi lämpimänä. Akustolla pystyy kivasti skippaamaan useimmiten pörssisähkön kalliit tunnit. Ja edullisilla voikin sitten latailla. Akun kanssa talven keskihinta sähkölle pysyi maltillesella n. 7 sentin kWh tasolla. Näin ollen syyskuun lopuksi kaupatulla 7,99 sentin kiinteällä hinnalla ei olisikaan kannnattanut sähköään ottaa. Nythän hinta sen kuin tippuu, tai ainakin maksut. Kun sähköä ei juurikaan tarvitse ostaa. Miinus tunneille pitää varata jotain kivaa, jotta saa perusmaksua kuritettua...

Jossain vaiheessa taas lisää... 

Vaunukin toimii omavaraisesti 3 x 140W paneeleilla.  


edit 3.5:

Niin ja olen Crestronin päivittämistä suunnitellut. Hankittuna on siis AV3 prossu. Tuolla laskeminen isommilla luvuilla pitäisi olla helpompaa. Toisaalta koska laitteeseen saa 10 erillistä ohjelmaa pyörimään, voisin tehdä erillisiä ohjelmia eri toiminnoille, joten yhden toiminnon päivittäminen ei pysäytä muiden toimintojen suorittamista.

Olen myös myynyt Accelev latauslaitteeni ja hankkinut etäohjattavan tilalle. Saan nyt siis ohjattua lataukset päälle kun sähkö on edullisempaa tai tuotantoa riittävästi. Tokikin tämä astuu paremmin kuvaan kun paneelit lisääntyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä päivitystä

iSTA Breeze kaksoset

PIP-4048MS